Wat hebben we gedaan

BuzzBasics was een zusterbedrijf van Quo Vide, waarvoor we een aantal online tools hebben ontwikkeld. De Social Newsroom was daar één van.

De Social Newsroom is een plek waar journalisten, investeerders en andere geïnteresseerden snel en eenvoudig informatie kunnen vinden over producten, diensten, persberichten, reclame campagnes, video’s, corporate nieuws, events, medewerkers en het managementteam van een organisatie. Doordat alle informatie dat een organisatie wil communiceren op één overzichtelijke centrale plek staat zijn organisaties in staat om effectiever te communiceren.

De Social Newsroom is een combinatie van een newsroom met social media tools. Bezoekers hebben diverse hulpmiddelen tot hun beschikking waarmee sociale interactie met de organisatie wordt vergroot. Commentaar kan bijvoorbeeld direct onder elk persbericht geplaatst worden, waardoor conversaties worden gestimuleerd. Ook hebben we het mogelijk gemaakt dat bezoekers met behulp van tools, zoals social bookmarks en tell-a-friend, eenvoudig persberichten, reclame campagnes, corporate nieuws, et cetera kunnen verspreiden. Dat zorgt voor meer online exposure voor de organisatie.

Een deel van de Social Newsroom hebben we ontwikkeld op basis van Quo Vide Mashup. Zo is het onder andere mogelijk om content te relateren op basis van inhoud, titel en tags en om deze gerelateerde content te tonen. Verder kunnen er koppelingen gelegd worden met diverse social media sites, zoals Twitter, LinkedIn, YouTube en Flickr.

Resultaat

De Social Newsroom wordt onder andere gebruikt door RTL en Cardif.